PC4 UYGULAMALARI

Çok güçlü bir soru sorma zekâsı potansiyeline sahip bu yaş grubu çocukların, potansiyellerini ortaya çıkarmaları açısından P4C uygulamaları son derece önemlidir. Düşünen bir varlık olarak tanımladığımız insanın bu en temel özelliğinin küçük yaşta farkındalıkla geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır. P4C bir insanın tüm yaşamı ve eğitim hayatı boyunca ihtiyaç duyacağı, eleştirel ve yaratıcı düşünme yetisini geliştirir. Çocuklar onlarla paylaşılan bir hikaye, gökyüzünde gördüğümüz bulut, bir kelime ya da resim üzerinde birlikte sohbet ederek sorularına cevaplar bulmaya ya da yeni sorular sormaya, fikirlerini özgürce paylaşmaya, arkadaşlarını dinlemeye, onların düşüncelerine itiraz ederken özenli olmaya ya da aynı düşünceye katılarak o düşünceyi işbirliği içinde geliştirmeyi öğrenir.

ÇOCUKLU ZEKA UYGULAMALARI

Zekâ çok yönlüdür, birden çok alanda ölçülebilir. Doğuştan kalıtımla getirilebilir ve geliştirilebilmektedir. Kuramın en önemli ilkelerinden biri de zekâların çoklu olması ve sürekli bir gelişim göstermesidir. Her insana kolay öğrendiği bir öğrenme yolu bulunduğunda öğrenmede zorlandığı pek çok şey öğretilebilir. Eğitimde önemli olan nokta her çocuğun öğreneceği stilli keşfetmek ve o sistemle öğretmektir. Şu unutulmamalıdır ki , “Her insanın güçlü ve zayıf zekâları “ vardır. Zayıflıklar güçlendirilebilir. Kişinin zekâsı parmak izi gibi benzersizdir.

REGGIO EMILIA

Eğitim çocukların gerçek hayatlarıyla doğrudan bir ilişki içindedir. Çocuklar hayatın anlamıyla ilgili cevaplar aramaktadırlar. Çocuğun merakı, eğitim içeriğine pusula görevi yapar ve içeriğin belirlenmesini sağlar. Çocuklara cevap vermek için acele etmemek, onun yerine cevabı kendilerinin bulması için teşvik edilmektedir. Böylece çocuklar özgürce ve birlikte öğrenirler. Reggio yaklaşımında “Çocuğun Yüz Dili” vardır. Çünkü çocuk kendini ifade ederken çok farklı sembolik araçlardan yararlanabilir. Örneğim, resim, heykel, müzik, gölge oyunları, dramatik oyun gibi. Kullanılan materyallerin çoğu doğal ve geri dönüşümlüdür.

MONTESSORI

Montessori eğitimi temelde kişiliğin oluşumu üzerinde durmaktadır. Çocuğa hazırlanmış bir çevrede, çocuğun kişiliğini oluşturması için özgürlük tanıyan, kişiliğinin gelişim sürecini destekleyen, çocuğun kendi onuru içerisinde bireyselleşmesi ve sosyalleşmesini ciddiye alan, bireye özgü adil bir eğitimdir.

PYP

Bu eğitim programında duyarlı ,iletişim kuran ,araştıran – sorgulayan ,bilgili, ilkeli ,riski göze alan ,dönüşümlü düşünen ,düşünen, açık görüşlü, dengeli bireyler yetiştirmek hedeflenmektedir. Erken Çocukluk döneminde PYP çocukların kendilerini çevreleyen sosyal ve fiziksel dünya ile ilgili tecrübelerden anlam çıkaracağı aktif bir öğrenme yaklaşımını savunmaktadır.

WALDORF

Her çocuğun bir potansiyeli vardır ve bu potansiyel uygun koşullar sağlandığında ortaya çıkmaktadır. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak için zorlama, baskı ve acele etmeye gerek yoktur. Waldorf yaklaşımı aile desteğinin çocukların başarısı için çok önemli olduğu düşünülür. Öğretmenler ailelerle iş birliği kurarak çocukların gelişimi sürecinde sorumlulukları paylaşırlar. Düzenli olarak aile eğitimleri ve karşılıklı bilgi paylaşımları yapılır. Ailelere evde çocuklarının gelişimini ve öğrenmesini destekleyebileceği teknikler ve materyal kullanımı öğretilir.

GEMS

Fen ve matematik bilimlerinin çocuklara temel kavram ve yöntemlerini anlamalarını hedeflemektedir. Çocukların fen ve matematik bilimlerine karşı olumlu bir düşünce de bulunmalarını sağlayarak, bu alanda başarıya ulaşmasını desteklemektedir. Gems eğitimi, fen bilgisi eğitiminde çocukların gözetimli keşif yöntemi ile bilinçlenerek öğrenmelerini sağlamaktadır. Gözetimli keşif, çocuğun isteği doğrultusunda öğrenime katılmasını, görerek ve keşfederek öğrenmesini vurgulamaktadır.
Sorularınız ve Randevu İçin
Bizi Arayın
Anadolu Yakası

Zümrütevler Mah, Gül Cd. No:14, 34852 Maltepe/İstanbul

Site Haritası

  • Pazartesi:     07.30 - 19.00
  • Salı:               07.30 - 19.00
  • Çarşamba:   07.30 - 19.00
  • Perşembe:    07.30 - 19.00
  • Cuma:           07.30 - 19.00
  • Cumartesi:   Kapalı
  • Pazar:            Kapalı
  • Pazartesi:     07.30 - 19.00
  • Salı:               07.30 - 19.00
  • Çarşamba:   07.30 - 19.00
  • Perşembe:    07.30 - 19.00
  • Cuma:           07.30 - 19.00
  • Cumartesi:    07.30 - 19.00
  • Cumartesi:    07.30 - 19.00
  • Pazar:            07.30 - 19.00
Copyright © 2021 – İdea Çocuk Akademi Tüm hakları saklıdır.